Νίκος Νικολόπουλος: Ελλιπείς απαντήσεις Υπουργών για ΜΚΟ

Νίκος Νικολόπουλος: Ελλιπείς απαντήσεις Υπουργών για ΜΚΟ

Ελλιπείς απαντήσεις σε ξεκάθαρα ερωτήματα έλαβε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλος για τις Μ.Κ.Ο., που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα κονδύλια που διαχειρίζονται, με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος έθεσε πέντε ερωτήματα και πήρε απαντήσεις στα πλέον «ανώδυνα». Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημέρωσε τον βουλευτή για τις Μ.Κ.Ο., που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας για το προσφυγικό, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν. Ωστόσο, δεν δόθηκαν δυστυχώς απαντήσεις για τα κονδύλια που διαχειρίζονται από την Ε.Ε., ούτε για το γεγονός ότι κάποιες από τις Μ.Κ.Ο. ασκούν μεταναστευτική πολιτική… ερήμην της Πολιτείας!

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Μουζάλας αρκείται σε περιγραφή του πλαισίου που διέπει τις σχέσεις κράτους και Μ.Κ.Ο, χωρίς να γίνεται νύξη σε κάποιες από αυτές που δρουν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα, οργανώνοντας την διαφυγή προσφύγων στα Σκόπια (το φαινόμενο, ως γνωστών παρουσίασε έξαρση το χειμώνα και την άνοιξη).

Από την πλευρά του ο έτερος Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Τόσκας για το περιστατικό της περίεργης διανομής φυλλαδίων από μέλος γνωστής Μ.Κ.Ο., αναφέρει ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Το ereportaz σε παλαιότερη αναφορά του είχε θίξει μέσω αποκαλυπτικού ρεπορτάζ  τις διώξεις σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών για συνολική χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ που έλαβε το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών- Ανδρέας Παπανδρέου) άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη παράδοσης επίπλων, ηλεκτρονικών ειδών και πολλών ακόμη αντικειμένων στην έδρα εταιρείας στην Γεωργία της οποίας διαχειριστές ήταν νόμιμοι εκπρόσωποι συνεργαζόμενης ΜΚΟ στο Πρόγραμμα της Γεωργίας, καθώς και οι δαπάνες για αμοιβές του γενικού διευθυντή του ΙΣΤΑΜΕ και εκπροσώπου μιας άλλης συνεργαζόμενης ΜΚΟ καθώς και ενός συγγενή του!Σχόλια