Νίκος Βούτσης: Είμαστε ήδη πεσμένοι, το θέμα είναι να σηκωθούμε

Νίκος Βούτσης: Είμαστε ήδη πεσμένοι, το θέμα είναι να σηκωθούμε

«Τον Ιούνιο θα έχουμε λύση στρατηγικού χαρακτήρα με τους εταίρους εργαζόμαστε γι αυτό δεν έχω κάποια παράλογη αισιοδοξία αντιλαμβάνεστε πως όταν η ελληνική οικονομία είναι το 2 % της ευρωπαϊκής οικονομίας και όταν το χρέος μας είναι τόσο δισθεόρατο αλλά από την άλλη έχουν 9,6 τρις αυτοί οι μεγάλοι 4-5 της Ευρώπης και όταν και έχουμε αυτή την γεωπολιτική τεράστιας σημασίας χώρα το να πει κανείς ότι θα κάνει μια στρατηγική διαπραγμάτευσης δεν είναι παράλογη η αισιοδοξία» δήλωσε στον Alpha 989 ο Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης ότι νιώθει συγκρατημένα αισιόδοξος για την κατάληξη της συμφωνίας μιας και είναι θετικό το ότι «δεν είμαστε διαπλεκόμενοι και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με αυθεντικότητα εμμονή στις απόψεις τις αξίες και στο όνειρο παρ όλη την απειρία της διακυβέρνησης που έχει το κόμμα».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα απάντησε «είμαστε κάτω έχουμε υποστεί τα πάνδεινα δεν μπορεί να υποστεί η κοινωνία κάτι άλλο έχουμε πιάσει πάτο άρα μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε και αυτό δεν θα γίνει απαραίτητα μέσα από την κάλπη του δημοψηφίσματος ή των εκλογών που είναι κάτι πιο μακροπρόθεσμο αν έκανε κανείς μια τέτοια επιλογή δηλαδή θα πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουμε μια συμφωνία να μας πάει μέχρι το καλοκαίρι που θα γίνει η μεγαλύτερη διαπραγμάτευση, αυτή είναι η στρατηγική μας είναι προφανές ότι έχουμε μια άλλη στρατηγική. Μερικές φορές από την άλλη πλευρά δεν είναι όλοι μαζί. Αν μιλάνε για τις συνιστώσες, που να δείτε τι γίνεται με τις συνιστώσες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανάμεσα στους θεσμούς και μέσα στους ίδιους τους θεσμούς, αντιφάσεις, τρομακτικές αντιθέσεις αλλά διαμορφώνουν ένα μέτωπο και διαμορφώνουμε και εμείς με τις δικές μας δυνάμεις».

Όσον αφορά το θέμα Στουρνάρα δήλωσε «φαινόμενα σαν αυτό της τράπεζας της Ελλάδος μπορεί κανείς να τα εντοπίσει παντού στο γενικό ταμείο του κράτους, στο ΣΔΟΕ, στους εμπειρογνώμονες στους γενικούς διευθυντές των υπουργείων μέσα είναι λίγα και ελπίζω στα λιγότερα αλλά υπάρχουν παντού. Δεν πιστεύουν προφανώς στην τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης και υπό αυτή την έννοια εργάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε δεν εργάζονται όπως θα έπρεπε είτε εργάζεται για να γίνει η πράξη αυτή πολιτική.

Σε περίπτωση που οι δανειστές δεν κάνουν πίσω «θα διασφαλίσουμε μισθούς συντάξεις επιδόματα αυτή ήταν η θέση μας την έχει πει ο πρωθυπουργός 100 φορές και στην επιστολή και τις προηγούμενες μέρες. όταν λοιπόν αιμορραγούμε συνεχώς σε δόσεις προς αυτούς τους απίθανους από τους οποίους δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο και έρχονται και μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό αυτό δεν είναι μια καλή κατάσταση δεν είμαστε ενθουσιασμένοι ούτε κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

[mejsaudio src=»/wp-content/uploads/2015/03/boytshs-berykios-12-05-15.mp3″]Σχόλια