Νιώθεις ότι η σχέση σου διαλύεται; 6 συμβουλές για να την σώσεις

Νιώθεις ότι η σχέση σου διαλύεται; 6 συμβουλές για να την σώσεις

Μετά από κάποιο καιρό διαπιστώνεις ότι ο σύντροφός σου αρχίζει να απομακρύνεται και δεν ξέρεις γιατί. Αρχίζει να αραιώνει τις συναντήσεις σας και προσπαθεί να σε αποφύγει. Υπάρχει όμως τρόπος να τον φέρεις πίσω σε εσένα. Πρώτα απ’  όλα πρέπει να εξετάσεις κάποια πράγματα:

  • Αν είδε εξ αρχής την ιστορία σας επιπόλαια και τώρα να αισθάνεται πιεσμένος, γιατί βλέπει ότι η υπόθεση «σοβαρεύει».
  • Αν αντιμετωπίζει επαγγελματικά προβλήματα, για τα οποία δεν αισθάνεται έτοιμος να σου μιλήσει, γιατί πιστεύει ότι θα «πέσει» στα μάτια σου.
  • Αν του έβαλαν λόγια. Έχεις τσεκάρει καλά το «περιβάλλον» σου; Μήπως καμιά φίλη σου τον έβαλε στο μάτι ή ζηλεύει τη σχέση σας;
  • Αν έκανες λάθος «επένδυση». Είσαι σίγουρη ότι εξ αρχής δεν είχες λάβει «μηνύματα» πως κάτι δεν πάει καλά;

Αφού εξετάσεις αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να μην κάνεις εσύ είναι:

1. Δεν τον πιέζεις, δεν τον αγχώνεις! Δώσε του χρόνο να σκεφτεί, χώρο να ανασάνει. Μην κρεμαστείς από πάνω του και μη βγεις στη Νικολούλη να τον ψάξεις!

2.Υπενθυμίζεις διακριτικά την παρουσία σου. Είσαι χαλαρή και χαμογελαστή. Δεν γκρινιάζεις.

3. Αν δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, αλλά έχουν αραιώσει οι συναντήσεις σας, σχεδίασε «σενάριο αποπλάνησης» και εφάρμοσε το χωρίς αναστολές. Ξέρεις (περίπου) τι του αρέσει…

4. Αν είναι άνθρωπος επιπόλαιος, που δεν αγαπά τις δεσμεύσεις, το πιθανότερο είναι να σου δημιουργήσει και στο μέλλον προβλήματα, οπότε σκέψου σοβαρά αν θέλεις να είσαι με έναν τέτοιον άνθρωπο.

5. Αν έχει εξαφανιστεί εντελώς και ο καιρός περνά, επιδίωξε συνάντηση. Εσύ θα είσαι χαλαρή και διόλου επικριτική. Προσπάθησε να καταλάβεις αν συνέβη κάποια παρεξήγηση και λύσε την.

6. Αν η «πρώην» έχει μπει ανάμεσά σας, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν δεν δείξεις τρομοκρατημένη και ανασφαλής.

 

 Σχόλια