Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων σε όλες τις ΗΠΑ

Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων σε όλες τις ΗΠΑ

Νόμιμοι κρίθηκαν οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, με το σκεπτικό ότι το σύνταγμα παρέχει ίσα δικαιώματα προστασίας σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, με απόφαση που ανάβει το πράσινο φως για γάμους των ομόφυλων ζευγαριών σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η ιστορική απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Ο δικαστής Anthony Kennedy σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση τόνισε ότι οι άνθρωποι που ελκύονται από το ίδιο φύλο δε θα πρέπει να καταδικάζονται στη μοναξιά, και ότι δικαιούνται να αντιμετωπίζονται ισότιμα από το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε την απόφαση «μεγάλο βήμα για την επίτευξη της ισότητας», ενώ με μηνύματά του στο Twitter και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτησε την απόφαση.

«Όλοι οι γάμοι στηρίζονται στην αγάπη. Στην Αμερική, οι νόμοι μας τώρα αναγνωρίζουν αυτή την απλή αλήθεια. Η αγάπη νικά σήμερα και δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι», γράφει σε ένα μήνυμά του ο κ. Μπάιντεν, και συνεχίζει: «Σήμερα η αγάπη απελευθερώθηκε. Άνθρωποι με τεράστιο κουράγιο ρίσκαραν τις ζωές τους, τις δουλειές τους και την υπόληψή τους για να το κάνουν αυτό πραγματικότητα», και τέλος: «Όλοι οι άνθρωποι – ασχέτως ποιον αγαπούν – πρέπει να γίνονται δεκτοί με αξιοπρέπεια και σεβασμό».Σχόλια