Νομοτεχνική βελτίωση για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα σε ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ

Νομοτεχνική βελτίωση για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα σε ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ

Νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή γίνεται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου όπου αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο υπερταμείο, και προστίθεται η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις», δηλαδή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα, στην αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου» από αυτές.

Με την αλλαγή αυτή, που συμφωνήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, θα υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων, δίνοντας τέλος στην αγωνία του Μαξίμου, καθώς χωρίς τη στήριξή τους στη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια η συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είχε οριακή πλειοψηφία 151 εδρών για τα προαπαιτούμενα.Σχόλια