Νομοθετική πρωτοβουλία για τον παράνομο τζόγο προανήγγειλε ο Τσακαλώτος

Νομοθετική πρωτοβουλία για τον παράνομο τζόγο προανήγγειλε ο Τσακαλώτος

Στο θέμα του παράνομου τζόγου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της έγκρισης του διορισμού του Ευάγγελου Καραγρηγορίου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

«Δεν υπάρχει προστασία των παικτών, συχνά εμφανίζονται φαινόμενα εκβιασμών ή κλοπές, ενώ δεν υπάρχει έλεγχος στα κεφάλαια που διακινούνται», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου, από τον έλεγχο του οποίου, όπως εκτίμησε ο ίδιος, θα προκύψουν σημαντικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις προτεραιότητες του υπουργείου βρίσκεται και το θέμα της διαιτησίας, στην οποία έχει προσφύγει ο ΟΠΑΠ κατά του ελληνικού δημοσίου, μετά την αναστολή διενέργειας των VLTs («φρουτάκια»). Στόχος του υπουργείου είναι επίσης, η αδειοδότηση του online στοιχήματος και η λειτουργία των καζίνο.

Την ανάγκη ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει τη μεγάλη παράνομη στοιχηματική αγορά, με αδιάλειπτο και αυστηρό έλεγχο, τόνισε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ.

Ο κ. Καραγρηγορίου τόνισε ότι το διαδικτυακό στοίχημα αποτελεί μία «γκρίζα ζώνη» και μία «Λερναία Ύδρα». «Μπορεί σε μια μέρα, να κλείσει μια εταιρία και την επόμενη μέρα, η ίδια εταιρία με άλλο όνομα να ξαναλειτουργήσει», σημείωσε σχετικά.

«Το υπουργείο Οικονομικών που έχει την αρμοδιότητα για τις άδειες στο διαδικτυακό στοίχημα, θα επιλέξει πώς θα ρυθμίσει και θα ελέγξει την αγορά αυτή», εξήγησε στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγή του ΟΠΑΠ, ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας κλίματος διαλόγου και συναίνεσης, ενώ κατέστησε επιτακτική την αποφυγή μονομερών ενεργειών.

Σημειώνεται ότι υπέρ του διορισμού του κ. Καραγρηγορίου τάχθηκαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών». Εναντίον τάχθηκε μόνο το ΚΚΕ.

 

Σχόλια