Νορβηγία: Καταδικάστηκε ο μεθυσμένος συγκυβερνήτης της Air Baltic – Εν αναμονή της δίκης του κυβερνήτη

Νορβηγία: Καταδικάστηκε ο μεθυσμένος συγκυβερνήτης της Air Baltic – Εν αναμονή της δίκης του κυβερνήτη

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Νορβηγίας, ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους της λετονικής εταιρείας Air Baltic, ο οποίος συνελήφθη μεθυσμένος λίγο πριν από την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Όσλο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος πιλότος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ μαζί με άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους, λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν από το Όσλο με προορισμό την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην πτήση που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου επέβαιναν 100 άτομα.

Ο δικαστής του επέβαλε εξάμηνη φυλάκιση λαμβάνοντας υπόψη του το υψηλό ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του (1,35g/l ενώ το νόμιμο όριο στη Νορβηγία είναι 0,2g/l), τον αριθμό των ανθρώπων που θα έθετε σε κίνδυνο, καθώς και το μεγάλο ταξίδι που έπρεπε να κάνει.

Σημειώνεται ότι η δίκη του συγκυβερνήτη έγινε πολύ γρήγορα επειδή ο 38χρονος αποδέχτηκε την ενοχή του.

Αντιθέτως, ο 50χρονος κυβερνήτης που επίσης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αρνείται να παραδεχτεί τα γεγονότα και παραμένει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του, στις 17 Σεπτεμβρίου.Σχόλια