Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος προσφέρει 5.000 ημέρες διαμονής και σίτισης στα ξενοδοχεία του σε πρόσφυγες

Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος προσφέρει 5.000 ημέρες διαμονής και σίτισης στα ξενοδοχεία του σε πρόσφυγες

Δωρεάν διαμονή στα ξενοδοχεία του ομίλου, για 5.000 ημέρες, ανακοίνωσε ότι προσφέρει ο Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος, Πέτερ Στορντάλεν, στους πρόσφυγες που δεν καταφέρουν να βρουν μια θέση στις παραδοσιακές δομές φιλοξενίας της χώρας.

«Προσφέρουμε 5.000 νύχτες στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη από κατάλυμα», ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κ. Στορντάλεν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της σκανδιναβικής αλυσίδας ξενοδοχείων Nordic Choice.

Ο ίδιος, μιλώντας στο νορβηγικό πρακτορείο NTB, εξήγησε ότι η τραγωδία των Σύρων μεταναστών οι οποίοι φτάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ευρώπη «αφορά όλον τον κόσμο», ενώ διευκρίνισε ότι θα καλύπτει και τα γεύματα όσων φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία του.

Από την πλευρά της η νορβηγική Υπηρεσία Μετανάστευσης (UDI) ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφορά του επιχειρηματία σε περίπτωση που τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που διαθέτει δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο η Νορβηγία υποδέχτηκε 2.313 ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα. Στην πλειονότητά τους, οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν.

Μέχρι το τέλος του έτους, η UDI εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων θα ανέλθει στις 16.000, από 11.480 που ήταν .Σχόλια