Νοσηρό: Ομάδα στο ρωσικό «Facebook» κάνει διαγωνισμό για την καλύτερη selfie με πτώματα…

Νοσηρό: Ομάδα στο ρωσικό «Facebook» κάνει διαγωνισμό για την καλύτερη selfie με πτώματα…

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση που έρχεται από τη Ρωσία, όπου στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει ομάδα χρηστών του διαδικτύου που διοργάνωσαν διαγωνισμό για την καλύτερη selfie με πτώματα.

Αναλυτικότερα, ο διαγωνισμός οργανώθηκε από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Μια selfie με τους νεκρούς», μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte -του ρωσικού αντίστοιχου του Facebook- που είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία.

Οι διαχειριστές της σελίδας προσέφεραν βραβεία από 1.000 μέχρι 5.000 ρούβλια (από 13 μέχρι 68 ευρώ περίπου) για τις καλύτερες φωτογραφίες με πτώματα, ενώ σύμφωνα με τους «όρους» του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να χαμογελούν δίπλα στο πτώμα, επειδή «οι νεκροί έχουν φύγει για έναν καλύτερο κόσμο»…

Η σελίδα, που μέχρι στιγμής αριθμεί 500 μέλη, προσέλκυσε την προσοχή των αρχών όταν προσέφερε 5.000 ρούβλια για την καλύτερη φωτογραφία του πτώματος μιας 13χρονης, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Σίκτιβκαρ, στη βόρεια Ρωσία.

Κάτοικοι της πόλης και συγγενείς του κοριτσιού θορυβήθηκαν από το διαγωνισμό, καθώς φοβήθηκαν ότι κάποιοι μπορεί να προέβαιναν στη σύληση του τάφου της.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας άνθρωπος ή περισσότεροι», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η έρευνα μόλις ξεκίνησε και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιες κυρώσεις αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές του ιστοτόπου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ένας εκ των διαχειριστών ονομάζεται Άλφρεντ Πολιακόφ, και του έχει απαγορευτεί η είσοδος στο Vkontakte λόγω της «ύποπτης δραστηριότητάς» του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικοινώνησε μαζί του, πρόκειται για έναν 28χρονο που κατοικεί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας και δηλώνει πρώην καθηγητής πανεπιστημίου. «Δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα για να αλλάξουμε τη νοοτροπία απέναντι στον θάνατο. Ο θάνατος είναι η αρχή μιας νέας ζωής», δήλωσε σχετικά ο Πολιακόφ.Σχόλια