Νοσοκομείο στο Αφγανιστάν χτυπήθηκε σε βομβαρδισμό  (ΦΩΤΟ)

Νοσοκομείο στο Αφγανιστάν χτυπήθηκε σε βομβαρδισμό (ΦΩΤΟ)

Αμερικανική επιδρομή είναι πιθανό να έπληξε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Οι MSF ανακοίνψσαν ότι νοσοκομείο τους στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, «υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές» από αεροπορικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη του προσωπικού της και αγνοούνται άλλα 30 άτομα.

Την ώρα του βομβαρδισμού 105 ασθενείς και 80 μέλη του προσωπικού, Αφγανοί και ξένοι, βρίσκονταν στην κλινική.

Οπως ανακοίνωσε ο ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα: «Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις» και προσθέτει ότι «διερευνάται το περιστατικό».

Στην Κουντούζ, την στρατηγικής σημασίας αυτή πόλη του αφγανικού βορρά, σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σφοδρές μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων, με τις τελευταίες να καταφέρνουν εν τέλει να ανακαταλάβουν μέρος της πόλης την περασμένη Πέμπτη.

Ωστόσο οι δυνάμεις των Ταλιμπάν εξακολουθούσαν χθες να προβάλουν αντίσταση.

Ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο το νοσοκομείο και σκότωσαν ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας από τους μαχητές των Ταλιμπάν δεν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν σημειώθηκε η επίθεση.

 Σχόλια