Ντ. Κάμερον: Δημοσιοποίηση των φορολογικών του δηλώσεων

Ντ. Κάμερον: Δημοσιοποίηση των φορολογικών του δηλώσεων

Στην «πρωτοφανή» κίνηση σύμφωνα με βρετανικά μέσα να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις από το 2010 και μετά προέβη ο  Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσαν οι διαρροές των λεγόμενων Panamapaper, σχετικά με offshore επενδυτικά ταμεία που φαίνεται να διατηρούσε ο πατέρας του, Ίαν Κάμερον, πριν το θάνατό του το 2010.

Της δημοσιοποίησης των ανωτέρω εμπιστευτικών δεδομένων του Βρετανού πρωθυπουργού είχε προηγηθεί παραδοχή του ότι πράγματι είχε μετοχές σε υπεράκτια εταιρεία τις οποίες παραχώρησε το 2010 σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις φορολογικές του δηλώσεις, ο κ. Κάμερον πλήρωσε φόρο ύψους 75.898 λιρών επί φορολογητέου εισοδήματος 200.307 λιρών (248.297 ευρώ), κατά το οικονομικό έτος 2014-2015.Πέρα του πρωθυπουργικού μισθού του και των ενοικίων από το σπίτι που νοικιάζει όσο διαμένει στην στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Κάμερον έλαβε περίπου 10.000 λίρες σε φορολογητέες δαπάνες από το Συντηρητικό κόμμα και περίπου 3.000 λίρες από τόκους καταθέσεων.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση σχετικής ομάδας εργασίας υπό των φορολογικών αρχών της χώρας και της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος που θα διερευνήσει τυχόν φορολογικές απάτες και παράνομες δραστηριότητες των εταιρειών που βρίσκονται στη λίστα των Panamapapers, και όχι μόνον.Σχόλια