Ντ.Μπακογιάννη: Μόνο η Ν.Δ. μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό

Ντ.Μπακογιάννη: Μόνο η Ν.Δ. μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της», τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς σε όλους τους τομείς και κυρίως την οικονομία, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης και σημείωσε: «Δεν θα χρειαζόταν το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 1,5 δισ. άμεσων φόρων δεν πρόκειται να εισπραχθεί, διότι οι Ελληνες δεν έχουν να πληρώσουν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, στη λεπτομέρεια του, ότι υπήρχε τρόπος μειώνοντας δαπάνες να μειώσουμε φόρους».

Ως προς το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε «απόλυτη ανικανότητα» και είπε χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκε 8 μήνες η κυβέρνηση για να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα. Ξέρουμε τι θα πει πρόσφυγας. Δεν υπάρχει προνόμιο ευαισθησίας σε κανένα κόμμα».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρατήρησε ότι δεν υπάρχει καν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, όταν στελέχη ενός κόμματος λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν θα λέγονται και Μακεδονία. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε ΑΝΕΛ. Για μας η θέση είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι η θέση την οποία κερδίσαμε στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Καραμανλή. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».Σχόλια