Ντάισελμπλουμ: Ακούω θετικά πράγματα για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ακούω θετικά πράγματα για την Ελλάδα

Την αισιοδοξία ότι το σημερινό Eurogroup θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ εξέφρασε ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας στο Λουξεμβούργο.

«Ακούω θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα, αλλά πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση των θεσμών» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκφράζοντας μεν την αισιοδοξία του για την έκβαση της σημερινής συζήτησης, προσθέτοντας ωστόσο ότι περιμένει να ακούσει την αξιολόγηση των ίδιων των θεσμών για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων που συνδέονται με την υποδόση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα «είναι πολύ καλύτερα» σήμερα και επιστρέφει στην ανάπτυξη, ενώ αρνήθηκε να συζητήσει το ζήτημα του χρέους, διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση ότι δε θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναφερόμενος τέλος στο σχετικό αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ταχεία αναδιάρθρωση, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπολογισμοί του ΔΝΤ θα γίνουν με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου, που προβλέπει ότι αποφάσεις για βαθιές παρεμβάσεις στο χρέος θα ληφθούν – εάν χρειάζεται – μετά τη λήξη του Μνημονίου, το 2018.Σχόλια