Ντάισελμπλουμ: Αν εφαρμοστούν οι προεκλογικές υποσχέσεις, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί

Ντάισελμπλουμ: Αν εφαρμοστούν οι προεκλογικές υποσχέσεις, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί

«Αν η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί, και θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αύριο αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις που έκανε στο Άμστερνταμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε, παράλληλα, ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

Ακόμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, παρόλα αυτά είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, διαμήνυαν ότι δε θεωρούν τα όσα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup «κεραυνό εν αιθρία», αλλά αντίθετα, επιβεβαιώνεται πως η διαπραγμάτευση έχει ξεκινήσει και πως θα είναι σκληρή.


Σχόλια