Ντάισελμπλουμ: Η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα

Ντάισελμπλουμ: Η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα

Ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα, και να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, όπως ανάφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup επικροτεί τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εκπληρώσουν τα απαιτούμενα μέτρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα.

Ακόμη, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι το Eurogroup εξουσιοδότησε το EuroWorking Group να συγκληθεί εκ νέου έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας, για να εξετάσει την πρόοδο υλοποίησης.

Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης είναι χαμηλότερο του αναμενομένου, ενώ τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα μέτρα, πριν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση.

«Οι όροι που έχουν τεθεί θα πρέπει να ικανοποιηθούν», ξεκαθάρισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, και πρόσθεσε ότι το Eurogroup μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να έχει μία σαφή εικόνα, για την οποία θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες και ο ESM.Σχόλια