Ντάισελμπλουμ: Η Ολλανδία δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

Ντάισελμπλουμ: Η Ολλανδία δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

Ότι η Ολλανδία δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η Ολλανδία θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εάν το ΔΝΤ αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρόγραμμα στήριξης.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία στο ολλανδικό κοινοβούλιο είναι ξεκάθαρη: Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει ή αποσυρθεί κάθε υποστήριξη στο πρόγραμμα θα εκλείψει. Το ίδιο ισχύει για το γερμανικό κοινοβούλιο και την ολλανδική κυβέρνηση» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι αναγκαία για λύση στο ελληνικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σε χθεσινές του δηλώσεις, στον απόηχο της συνεδρίασης του Ταμείου όπου παρουσιάστηκε η έκθεση για την Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ». «Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ» ανέφερε δε ο Ολλανδός πολιτικός.Σχόλια