Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί: Καλή βάση για συμφωνία οι ελληνικές προτάσεις

Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί: Καλή βάση για συμφωνία οι ελληνικές προτάσεις

Στενή συνεργασία των Θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εις βάθος μελέτη των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία στα τέλη της βδομάδας, ζήτησε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη της εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως το νέο ελληνικό σχέδιο μπορεί να αποτελέσει βάση της διαπραγμάτευσης, και υπογράμμισε πως οι τεχνικές εργασίες των θεσμών θα αρχίσουν «αμέσως», ώστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η απαραίτητη σύγκληση.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι θα καταρτισθεί μια λίστα προτεραιοτήτων, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία στα πιο κρίσιμα σημεία διαφωνίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup απέδωσε την μη επίτευξη οριστικής συμφωνίας στο γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν αρκετό χρόνο ώστε να αξιολογήσουν επαρκώς τις ελληνικές θέσεις.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως η σύνοδος των ηγετών το βράδυ θα γίνει, παρά τις προγενέστερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αναβολή.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν καλή βάση εργασίας και τόνισε ότι οι Θεσμοί θα αρχίσουν αμέσως την εργασία, ώστε να επιτευχθεί λύση.

«Στόχος να επιτευχθεί μια λύση επί πολιτικής βάσης», είπε, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει πολύ δουλειά, συμπληρώνοντας και ότι οι ελληνικές προτάσεις έφτασαν πολύ αργά.

Σημειώνεται ότι το Eurogroup παρέδωσε ήδη τις προτάσεις στους Θεσμούς, έτσι ώστε να εξεταστούν διεξοδικά, μαζί με τις ελληνικές αρχές, με στόχο να αποτελέσουν έναν οδικό χάρτη και βάση του διαλόγου για να βρεθεί μια «πολιτική συμφωνία» την ερχόμενη Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχόλια