Ντάισελμπλουμ: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της Ελλάδας

Τη διαμόρφωση των θέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά «τόσο με την αξιολόγηση της τρόικας, όσο και για το ενδεχόμενο παροχής περαιτέρω βοήθειας» στη χώρα μας θα περιμένει το Eurogroup, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ολλανδός επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, ενώ το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί εκ νέου από το Eurogroup στα μέσα Φεβρουαρίου, και συγκεκριμένα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση, στις 16 Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις 12 μέρες πριν τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε πως δικός του στόχος είναι να μην φύγει καμία χώρα από την ευρωζώνη, και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της Αθήνας στο ευρώ.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ έδωσε συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, και ανέφερε μάλιστα πως είχε ήδη μια καλή, αλλά γενική, τηλεφωνική επικοινωνία με τον άνθρωπο που πιστεύεται πως θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, χωρίς να αναφέρει όνομα.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί χαιρέτισε τον ταχύ σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας πως επιτρέπει την γρήγορη συνέχιση των επαφών με τους δανειστές, ενώ σημείωσε πως το σημείο διαφοράς μεταξύ της Ευρώπης και της νέας κυβέρνησης δεν είναι ο «στόχος», που είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας και η επίτευξη ευημερίας, αλλά τα «μέσα» για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ακόμα, τόνισε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες, που «έχουν αρχίσει να έχουν αποτέλεσμα».

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο επικεφαλής του Eurogroup αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Σχόλια