Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup τα επόμενα βήματα για την αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup τα επόμενα βήματα για την αξιολόγηση

Η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί στις συζητήσεις για το πακέτο των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.  Στο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου θα συζητηθεί το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαπραγμάτευση.

Το Eurogroup, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συζητήσει επίσης, το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Μετά το διάλειμμα του Πάσχα, οι απεσταλμένοι των θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα για να συνεχίσουν της συζητήσεις της πρώτης αξιολόγησης με τις ελληνικές αρχές με το βλέμμα στην ολοκλήρωση τους το γρηγορότερο δυνατό. Το Eurogroup στις 7 Μαρτίου έλαβε υπόψη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ουσία ορισμένων σημαντικών ζητημάτων, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε έναν αριθμό κρίσιμων τομέων προτού επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο μέτρων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.Σχόλια