Νταβούτογλου για γερμανικά ΜΜΕ: Οι προσβολές σε βάρος του Ερντογάν δε θα μείνουν αναπάντητες

154 0

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου, αναφορικά με τη σάτιρα που προβάλλεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης με «στόχο» τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τις νέες του δηλώσεις, όπου σημείωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε προσβολή σε βάρος της «τιμής» του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε πως κάθε προσβολή σε βάρος του κ. Ερντογάν ισοδυναμεί με προσβολή της τιμής του τουρκικού λαού, και «δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Άγκυρα κάλεσε το Γερμανό πρεσβευτή, ώστε να διαμαρτυρηθεί για ένα σατιρικό τραγούδι σχετικά με τον Ερντογάν, που προβλήθηκε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αυτή η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Λίγες μέρες αργότερα, η υπόθεση έλαβε νέες διαστάσεις όταν ένας Γερμανός κωμικός απήγγειλε προσβλητικό τραγούδι σε βάρος του κ. Ερντογάν, σε έναν άλλο γερμανικό σταθμό.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι συζήτησε το θέμα του ποιήματος με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και χαιρέτισε ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τη Δευτέρα σημείωσε πως η σάτιρα «δεν είναι χωρίς όρια».Join the Conversation