Νταβούτογλου για γερμανικά ΜΜΕ: Οι προσβολές σε βάρος του Ερντογάν δε θα μείνουν αναπάντητες

Νταβούτογλου για γερμανικά ΜΜΕ: Οι προσβολές σε βάρος του Ερντογάν δε θα μείνουν αναπάντητες

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου, αναφορικά με τη σάτιρα που προβάλλεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης με «στόχο» τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τις νέες του δηλώσεις, όπου σημείωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε προσβολή σε βάρος της «τιμής» του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε πως κάθε προσβολή σε βάρος του κ. Ερντογάν ισοδυναμεί με προσβολή της τιμής του τουρκικού λαού, και «δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Άγκυρα κάλεσε το Γερμανό πρεσβευτή, ώστε να διαμαρτυρηθεί για ένα σατιρικό τραγούδι σχετικά με τον Ερντογάν, που προβλήθηκε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αυτή η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Λίγες μέρες αργότερα, η υπόθεση έλαβε νέες διαστάσεις όταν ένας Γερμανός κωμικός απήγγειλε προσβλητικό τραγούδι σε βάρος του κ. Ερντογάν, σε έναν άλλο γερμανικό σταθμό.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι συζήτησε το θέμα του ποιήματος με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και χαιρέτισε ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τη Δευτέρα σημείωσε πως η σάτιρα «δεν είναι χωρίς όρια».Σχόλια