Νταβούτογλου: Η ΕΕ πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για το προσφυγικό

Νταβούτογλου: Η ΕΕ πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για το προσφυγικό

Nα λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα του να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών, ζήτησε για άλλη μία φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εκτιμώντας ότι «δεν είναι θέμα χρημάτων».

«Δε ζητάμε χρήματα, δε διαπραγματευόμαστε για χρήματα για εμάς, είναι ανθρωπιστικό καθήκον και όχι πρόβλημα που αφορά οικονομική βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και η συζήτησή τους αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

«Ελπίζω ότι τα επόμενα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

«Μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για αυτά τα δύστυχα ορφανά, για τα θύματα της συριακής τραγωδίας. Όμως, δεν πρόκειται για ένα γερμανικό πρόβλημα, για τουρκικό πρόβλημα ή ακόμη και για συριακό πρόβλημα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», τόνισε.Σχόλια