Νταβούτογλου: Η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει και τα 72 προαπαιτούμενα για τις βίζες

Νταβούτογλου: Η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει και τα 72 προαπαιτούμενα για τις βίζες

Ότι η Τουρκία θα πρέπει να υλοποιήσει και τα 72 προαπαιτούμενα ώστε να κερδίσει την είσοδο των 79 εκατ. πολιτών της στη Ζώνη Σένγκεν χωρίς βίζα, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, γεγονός που δείχνει ότι παρά την συμφωνία ΕΕ – Άγκυρας, η σκληρή γραμμή που κράτησαν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες – προεξάρχουσας της Γαλλίας – μάλλον επικράτησε.

Ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει 37 προαπαιτούμενα και ελπίζει να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα 35 έως τις αρχές Μαΐου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο – και μέχρι πρότινος αίτημά της – για απελευθέρωση των θεωρήσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που η Τουρκία πρέπει να κάνει», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αφού η Άγκυρα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, η Ευρώπη θα τηρήσει τις δικές της υποσχέσεις.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των θεωρήσεων είναι πολιτικά ευαίσθητο θέμα για την τουρκική κυβέρνηση, καθώς τόσο ο κ. Νταβούτογλου όσο και ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν ουσιαστικά υποσχεθεί την απελευθέρωση των θεωρήσεων στους ψηφοφόρους τους.Σχόλια