Νταβούτογλου: Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε στη Συρία

Νταβούτογλου: Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε στη Συρία

Την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, αν χρειαστεί, για την αντιμετώπιση του αυτοαποκαλούμενου «ισλαμικού κράτους», εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, στον απόηχο των επιθέσεων με ρουκέτες στα τουρκοσυριακά σύνορα, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ότι θα υποστούν μεγαλύτερες απώλειες αν συνεχίσουν την επιθετική τους τακτική.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Τουρκία έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν το ενδεχόμενο να αποστείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία, αν και είχε διαμηνύσει ότι δεν θα προβεί σε μονομερή εισβολή, εκτός και αν απειλείται η εθνική ασφάλεια της.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, ο κ. Νταβούτογλου επισήμανε ότι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών δίνουν στην Τουρκία «νομιμοποίηση» για να εισβάλει στη Συρία και να πολεμήσει τόσο το «ισλαμικό κράτος» όσο και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες στην περιοχή.

«Αν οι χερσαίες δυνάμεις καταστούν αναγκαίες, θα τις στείλουμε. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα εντός και εκτός Τουρκίας προκειμένου να αμυνθούμε», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

 

Σχόλια