Ντοκουμέντο: Το έγγραφο που έθεσε σε αργία τον Αχ. Μπέο

Ντοκουμέντο: Το έγγραφο που έθεσε σε αργία τον Αχ. Μπέο

Του Πέτρου Κουσουλού

Εδώ και 10 ημέρες, από τις 2 Δεκεβρίου για την ακρίβεια, έχει θέσει η αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε αργία τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Αιτία είναι η επιβολή περιοριστικών όρων (εγγυοδοσία 100.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα) που του επέβαλε το 1234/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βάσει του οποίου ο Αχ. Μπέος και αρκετά ακόμη πρόσωπα παραπέμπονται για τις υποθέσεις των «υπόπτων» αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα όπως ακριβώς αναγράφεται στο επίσημο έγγραφο το οποίο υπγράφει ο εκτελών χρέη γ.γ., κ. Ηλίας Τσέλιγκας ο κ. Μπέος θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντα του ως δήμαρχος μετά την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης. 

Δείτε το έγγραφο 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του ereportaz το οποίο από τις 2 Δεκεμβρίου είχε γνωστοποιήσει την απόφαση να τεθεί σε αργία ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Βόλου (δείτε σχετικά εδώ).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η επίσημη αντίδραση της πλευρά του Αχιλλέα Μπέου ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για πραξικοπηματική προσπάθεια απομάκρυνσής του από το αξίωμα του Δημάρχου.

mpeos 4

mpeos 2 2

mpeos 3 3

Δεν παραλαμβάνουν στο Δημαρχείο 

Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει ο τοπικός τύπος και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα e-thessalia.gr o κ. Μπέος αρνούνταν να παραλαβει την διαπιστωτική πράξη που τον θέτει σε αργία. «Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου υπόγραψε τη Διαπιστωτική πράξη ο κ.Τσέλιγκας. Την άλλη μέρα την έστειλε στο αρμόδιο για τη διεκπεραίωση Τμήμα, το οποίο από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου που την παρέλαβε δεν φρόντισε να την στείλει αμέσως στον αποδέκτη της με courier, αλλά την παρέδωσε στα ΕΛΤΑ την επόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου για να σταλεί με συστημένη επιστολή. Φρόντισε ο κ.Τσέλιγκας να μην χαλάσει τη φιέστα του Μπέου που ήταν την Παρασκευή. Και από τη Δευτέρα ακόμη να την παραλάβουν στο Δημαρχείο. Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής του κ.Τσέλιγκα, εδώ και δυο μέρες δεν παραλαμβάνουν στο Δήμο το έγγραφο, προσποιούμενοι ότι λείπει η αρμόδια υπάλληλος που παραλαμβάνει την αλληλογραφία, η οποία προφανώς όταν απουσιάζει, ο Δήμος δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο….Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι εδώ και τρεις μέρες οι «πραιτωριανοί» του Μπέου κάνουν βάρδια στην είσοδο του Δημαρχείου για να αποτρέψουν την παραλαβή του εγγράφου. Και ο κ.Τσέλιγκας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να ανέχεται τον εξευτελισμό της κρατικής διοίκησης που υπηρετεί. Όσο για τον άνθρωπο που καθημερινά καταγγέλλει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» κρύβεται προκειμένου να κρατήσει για λίγες μέρες ακόμη στην καρέκλα του δημάρχου», έγραφε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

 Σχόλια