Αποκλειστικό: Νέες «βόμβες» Λιβανού

Αποκλειστικό: Νέες «βόμβες» Λιβανού

Εδώ και μέρες απασχολούν την επικαιρότητα προκαλώντας σάλο και πολιτικό «σεισμό» οι βαρύτατες αποκαλύψεις για το Υπουργείο Οικονομικών που έκανε ο άνθρωπος- κλειδί στην υπόθεση «Καρούζος», Ιωσήφ Λιβανού. Με νέα σημερινή επιστολή που αποκαλύπτει το ereportaz, απευθύνεται εκ νέου προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα προσπαθώντας να δικαιωθεί.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο κτηματομεσίτης κάνει λόγο για πιέσεις και διάφορους εκβιασµούς που δέχθηκε προκειµένου να καταβάλει µίζα σε πρόσωπα που λειτουργούσαν ως «ενδιάµεσοι» πολιτικών, ώστε να μπορέσει λάβει τη νόµιµη αµοιβή για τις αποκαλύψεις του.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, το 2017, από πρόσωπα που συνδέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµικών, Ευ. Τσακαλώτου, και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση.
Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείµενο του εκβιασµού, σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σηµαντικό µερίδιο της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Διαβάστε επίσης:

«O σύμβουλος εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση»

Η νέα επιστολή- φωτιά 

Το ereportaz αποκαλύπτει σήμερα την νέα ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο επιχειρηματίας προς τους: πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, υφυπουργό Οικονομικών Παπανάτσιου λίγες μέρες μετά την πρώτη επιστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό θέλει μέσω αυτής να δώσει απάντηση: «στις συνεχείς ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές- επιθέσεις τόσο τις δικές σας όσο και των στελεχών σας που αφορούν το πρόσωπο μου, αγνοώντας εσκεμμένα και επιδεικτικά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και έχουν παραδοθεί ως σχετικά τοθ Εξωδίκου του Ιουνίου 2017. Καταρχάς ουδέποτε ανασκεύασα κάτι ούτε αλλοίωσα από τις αρχικές μου κατά το χρόνο των καταγγελιών μου μαρτυρίες. Άλλοι μου ζητούσαν συγγνώμη εγγράφως και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον Καρούζο αλλά και σε αυτούς που δηλώνετε ότι έχουν δήθεν απαλλαγεί από τις κατηγορείς , τους οποίους φυσικά ουδέποτε τους κάλυψα. Τα στοιχεία υπάρχουν και το γνωρίζετε πολύ καλά.»

Τα ποσά που καταχωρήθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου

Σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη το Ελληνικό Δημόσιο χάρη των καταγγελιών του και της επιμονής του όπως αναφέρει:

  1. Δέσμευσε 209 ακίνητα αξίας 1.080.000.000 ευρώ
  2. Τα συνολικά πρόστιμα και φόροι ήταν 622.500.000 ευρώ
  3. Εισπράχτηκαν- σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- 64.000.000 ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2016
  4. Εκχώρησε στο ελληνικό δημόσιο το ποσό του 1.090.754 ευρώ
  5. Εκχώρησε οικόπεδο αξίας 1.440.000 ευρώ το οποίο του παραχώρησε ο Όμιλος Καρούζου ως εμπράγματη ασφάλεια
  6. Η εταιρεία του απώλεσε 480.000 νόμιμες αμοιβές από την πώληση βίλας καθώς ο πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά
  7. Λόγω αντίποινων οι καταγγελλόμενοι δεν κατέβαλαν ποσά που υπερβαίνουν τα 3.660.000 ευρώ

Ενώ διερωτάται: «Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν δικαιούμαι αμοιβή όπως ορίζεται από τον Νόμο;

Τέλος ο κτηματομεσίτης καταλήγει: «Η εκδίκηση και η προσπάθεια αποδυνάμωσης της ακεραιότητας μου και της υπόληψης και της τιμής μου, δεν αρμόζει στην προσφορά μου προς το Δημόσιο, ούτε στους Θεσμούς της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου»

Διαβάστε εδώ την επιστολή που εξασφάλισε το ereportaz:

 

Μίζες στο ΥΠΟΙΚ: Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του εκβιασμού

«Βόμβες» του Ιωσήφ Λιβανού στον Πέτρο Κουσουλό!

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ καταγγελία για Μίζα – Αυτό είναι το «δεξί χέρι» του Τσακαλώτου που διερευνάται από την Εισαγγελία

 

 


Σχόλια