Ντομπρόφσκις: Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις

Ντομπρόφσκις: Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις

Ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ώστε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντομπρόφσκις μιλώντας σε εκδήλωση του ιστότοπου Politico, σημείωσε πως το Ταμείο έχει διαφορική ανάλυση από την Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα ώστε να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους.

«Δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις για το ΔΝΤ, εργαζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε πως το ΔΝΤ θα είναι μέσα», είπε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Αναφορικά με τις δυνατότητες ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κ. Ντομπρόφσκις επεσήμανε πως μία επιλογή για τους Ευρωπαίους θα ήταν να εξαγοράσουν δάνεια που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και να τα αντικαταστήσουν με ευρωπαϊκά δάνεια, τα οποία έχουν χαμηλότερο επιτόκιο και καλύτερους όρους.Σχόλια