Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα μακροχρόνιο, βιώσιμο & ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα μακροχρόνιο, βιώσιμο & ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα

Ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη ενός μακροχρόνιου, βιώσιμου και ανταποδοτικού συνταξιοδοτικού συστήματος, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος, υπενθύμισε ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από τις ελληνικές αρχές το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο συνδέεται με την υποδόση του ενός δισ. ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακόμη, ο κ. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι η έγκριση του προϋπολογισμού του 2016 από τη Βουλή των Ελλήνων στοχεύει σε πρωτογενή πλεονάσματα, και αυτό είναι κάτι που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, στο ίδιο θέμα σημείωσε ότι θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για το πώς θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων, σημαντικό ρόλο θα παίξει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, γιατί, τόνισε, «πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο και ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα».Σχόλια