Ντομπρόβσκις: «Η ευρωζώνη έτοιμη να εξετάσει το θέμα του ελληνικού χρέους»

67 0

Την άποψη πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα να εξετάσουν το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Bloomberg.

Ο λετονός Επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ ξεκαθάρισε πάντως πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν αποκλείσει ένα ονομαστικό κούρεμα τους χρέους της Ελλάδας.

Ο Ντομπρόβσκις επιβεβαίωσε πως η διαπραγμάτευση για το δάνειο γέφυρα έχει καταλήξει σε κατ ‘αρχήν συμφωνία και πως το δάνειο θα οριστικοποιηθεί το μεσημέρι.

Σχετικά με την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να συμβουλεύσει την Ελλάδα σχετικά με τους ελέγχους κεφαλαίων.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει πως θέση της Γαλλίας είναι πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και εξέφρασε την άποψη πως κατά τον ίδιο, η ελάφρυνση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει παράταση των ωριμάνσεων και περίοδο χάριτος, καθώς και μείωση των επιτοκίων.Join the Conversation