Ντομπρόβσκις: Οι μεταρυθμίσεις πρέπει να γίνουν άμεσα (photo)

Ντομπρόβσκις: Οι μεταρυθμίσεις πρέπει να γίνουν άμεσα (photo)

Για έντιμο συμβιβασμό στο θέμα των κόκκινων δανείων και των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλά και το συνταξιοδοτικό με τον υπουργό Οικονομίας να επισημαίνει:

«Σε λίγο καιρό να έχουμε προτάσεις που να διασφαλίζουν τη βραχυπρόθεσμη υποχρέωση ώστε να υπάρξουν εξοικονομήσεις αλλά και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει το σύστημα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση αμέσως για να ευνοηθεί η ανάπτυξη στη χώρα» είπε ο κ. Ντομπρόβσκις. «Όλοι συμφωνούμε στη λήψη αναγκαίων μέτρων για να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης» τόνισε ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Πολύ καλή η συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη. Βλέπουμε πρόοδο στην εξασφάλιση της βέλτιστης χρήσης των πόρων της ΕΕ και δέσμευση να αντιμετωπιστούν τα εκκρεμή ζητήματα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κύριος Ντομπρόβσκις.

Σήμερα το απόγευμα (18:30) θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Αύριο θα συναντηθεί επίσης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.Σχόλια