Ντομπρόβσκις: Είμαστε σε ετοιμότητα να συνδράμουμε για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Ντομπρόβσκις: Είμαστε σε ετοιμότητα να συνδράμουμε για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει στην καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

«Συζητήσαμε τι απαιτείται για να γίνει πραγματικά αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, και ένα από τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι το οποίο εξετάζουμε με προσοχή μέσω των υπηρεσιών της Κομισιόν», είπε ακόμη ο κ. Ντομπρόβσκις.

Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της Κομισιόν να συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, και να δει πως ο τρόπος διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί να εξορθολογιστεί, ώστε να επιτευχθεί η πιο αποτελεσματική και γρήγορη απορρόφηση τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντομπρόβσκις επισκέφθηκε τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS στην Τεχνόπολη, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων του παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την κοινωνική οικονομία και την τουριστική προβολή της πόλης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμίνης, ο στρατηγικός στόχος του είναι η συνεργασία και η αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης, δημοσίων και ιδιωτικών, για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της Αθήνας.

Τέλος, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος της Αθήνας στη διαχείριση των προσφύγων που φτάνουν στην πρωτεύουσα, και σημείωσε ότι για τη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.Σχόλια