Ντομπρόβσκις: Μόνο με εντολή Eurogroup ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση

Ντομπρόβσκις: Μόνο με εντολή Eurogroup ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση

Σεβόμαστε τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά μόνο με εντολή του Eurogroup μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, επεσήμανε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας παραμένει στην Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων, καλώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Η ΕΕ είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να συζητήσει ένα νέο πρόγραμμα εάν δεν λάβει υπόψη της το χθεσινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» είπε χαρακτηριστικά. «Είναι σαφές ότι για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις η Κομισιόν χρειάζεται εντολή από το Εurogroup. Το προηγούμενο πρόγραμμα έχει εκπνεύσει οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε πια για το EFSF αλλά για τον ESM».

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε πως η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν αμφισβητείται και πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διαθέτει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι αυτό αφορά μόνο την ελληνική κυβέρνηση.Σχόλια