«Ντρίπλα» της Ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ με την προώθηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ για 13ο και 14ο μισθό

«Ντρίπλα» της Ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ με την προώθηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ για 13ο και 14ο μισθό

Σε δύσκολη θέση φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκινώντας τις διαδικασίες για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, αλλά και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να «μαζέψει» τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά της 13ης σύνταξης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει νέο μέτωπο με την κυβέρνηση, καθώς αποφάσισε να φέρει το σχέδιο νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, κάτι που αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια», η Πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την πρόταση νόμου: «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων» που κατέθεσαν στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και οι βουλευτές του κόμματός του.

Αξίζει η σημειωθεί ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε προαναγγείλει από τις 4 Μαρτίου την προώθηση της εν λόγω πρότασης, όταν σε συνέντευξή της είπε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων «θα παραπεμφθεί αρμοδίως, διότι δεν επιτρέπεται οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης να αραχνιάζουν στα συρτάρια».

Αν και οι… κακές γλώσσες αναφέρουν ότι η κίνηση της κ. Κωνσταντοπούλου τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ήταν καθόλου τυχαία, ωστόσο, η παραπάνω δήλωσή της αλλά και οι πιέσεις που δέχτηκε από βουλευτές του ΚΚΕ για την προώθηση του θέματος ενδεχομένως εξηγούν τις ενέργειές της.

Όπως και αν είναι τα πράγματα, το σίγουρο είναι πως εάν αυτό το νομοσχέδιο οδηγηθεί στην Ολομέλεια και υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.Σχόλια