Ντροπή: Μαθητές στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε… παγκάκια (εικόνες-video)

Ντροπή: Μαθητές στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε… παγκάκια (εικόνες-video)

Εκτός αίθουσας και στα παγκάκια βρίσκονται μαθητές Γυμνασίου στο Ηράκλειο, για να κάνουν το μάθημά τους.

Το ρεπορτάζ που παρουσιάζει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» είναι αποκαλυπτικό. Βρισκόμαστε στο 2016 και οι μαθητές κάθονται στα παγκάκια, ενώ όσοι δεν χωρούν κάθονται οκλαδόν στο πάτωμα, ανοίγουν τα βιβλία τους και περιμένουν την καθηγήτρια τους για να ξεκινήσει το μάθημα. Τα θρανία ανύπαρκτα όπως και ο πίνακας.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που υπάρχουν χαμόγελα ικανοποίησης στο υπουργείο Παιδείας για τα λιγότερα κενά στα σχολεία.

210916-mathites-kriti-in

Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση, δεν έχει λυθεί το πιο βασικό, η εξασφάλιση σχολικής αίθουσας. Όχι μιας αλλά τριών αιθουσών καθώς 2 τμήματα στο Γυμνάσιο Γουβών κάνουν μάθημα στην αυλή ή κάτω από τα πεύκα.

Μαθητές διαμαρτύρονται όπως και οι γονείς, με τους τελευταίους να σπεύδουν στον δήμο Χερσονήσου, ζητώντας άμεσα λύση, προτού οι μαθητές βρεθούν στο έλεος όχι μόνο της αδιαφορίας αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών μάλιστα δηλώνει ότι θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση, την ίδια ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και θα αποτρέψει ακόμα και αυτό τον τρόπο. Κάτι που φυσικά δεν αποτελεί λύση… ούτε κατά διάνοια!

210916-mathites-kriti-in2

Κινητοποίηση εκ των υστέρων…

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Ν.Κ.» και το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV δημιούργησε μεγάλη αίσθηση και κινητοποίησε τις αρμόδιες Αρχές, ενώ αντιπροσωπία γονέων και μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου συναντήθηκαν χθες το πρωί με το δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη για να λάβουν την υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουν αίθουσα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σε 20 ημέρες θα έρθουν οι λυόμενες αίθουσες για τη στέγαση των τμημάτων που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κάνουν μάθημα στην αυλή του σχολείου, κάτω από τα πεύκα και σε παγκάκια με τους μαθητές, εκτεθειμένους σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες, όπως η χθεσινή καταιγίδα.

210916-mathites-kriti-in3

Επίσης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στους γονείς ότι αναζητούνται δύο αίθουσες εντός του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, ώστε να γίνονται προσωρινά τα σχολικά μαθήματα, έως ότου φτάσουν οι λυόμενες αίθουσες στο σχολείο.

Σχόλια