Ο 56χρονος διευθυντής τράπεζας που αποπλανούσε ανήλικες μέσω facebook

Ο 56χρονος διευθυντής τράπεζας που αποπλανούσε ανήλικες μέσω facebook

Του Πέτρου Κουσουλού 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 56χρονος διευθυντής τράπεζας ο οποίος συνελήφθη μέσα σε ξενοδοχείο των Αθηνών με μια 14χρονη κοπέλα την οποία είχε πείσει ότι μπορούσε να προσφέρει ανώδυνη ερωτική ικανοποίηση. Το τραπεζικό στέλεχος εμφανιζόταν στο facebook με ψευδώνυμο και μετά από συνομιλίες κατάφερε να πείσει την ανήλικη κοπέλα να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.

Το ιστορικό της υπόθεσης είναι συγκλονιστικό καθώς ο εν λόγω τραπεζικός υπάλληλος εμφανίζεται να ομολογεί στην συνομιλία του με την  ερωτικές συνευρέσεις και με άλλες ανήλικες κοπέλες, μεταξύ των οποίων και μια ανιψιά του! Το ίδιο κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσεγγιστεί διαδικτυακά και από έναν 49χρονο ιδιωτικό υπάλληλο επιχείρησης στην Αράχωβα, ο οποίος της είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες του και να αποσπάσει αντίστοιχες και από το ανήλικο κορίτσι.

Τα ραντεβού και η κινητοποίηση της Δίωξης

Από τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία κατέφυγαν οι γονείς του θύματος, προκύπτει ότι ο 56χρονος συστηματικά μέσω του διαδικτύου και του facebook ψάρευε ανήλικες. Γνώστες της υπόθεσης μάλιστα δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για «τσουνάμι αποκαλύψεων» που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.  

Μετά το αίτημα φιλίας που έστειλε στην νεαρή κοπέλα άρχισε να την πολιορκεί με μηνύματα. Εκεί, μεταξύ άλλων, της έταζε ότι μπορεί να της προσφέρει ερωτικές απολαύσεις με τον πλέον ανώδυνο τρόπο. Μάλιστα παινευόταν ότι την ίδια μέθοδο είχε ακολουθήσει και σε δυο ακόμη κοπέλες μεταξύ των οποίων η μια ήταν η ανιψιά του. 

Η κοπέλα πείσθηκε και υπήρξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε ερωτική συνεύρεση. Όταν γύρισε σπίτι της οι γονείς της παρατήρησαν κάποια σημάδια στο σώμα της αλλά και κηλίδες αίματος στο εσώρουχό της. Μετά από επίμονες ερωτήσεις η ανήλικη κοπέλα αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα του 56χρονου τραπεζίτη.

Στις 3 τα ξημερώματα ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε την δράση του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στις έξι το πρωί ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι του. Οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Σύλληψη αστυνομικού που προσπαθούσε να αποπλανήσει ανήλικες 

Αστυνομικό που είχε προσπαθήσει να αποπλανήσει ανήλικες κοπέλες συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 27χρονος αστυνομικός χρησιμοποιούσε προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να έλθει σε επαφή με τα κορίτσια. Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία της μητέρας 14χρονης κοπέλας, η οποία είχε βρει γυμνές φωτογραφίες της κόρης της στο διαδίκτυο.

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα, ο αστυνομικός αντήλλασσε φωτογραφίες με την 14χρονη και εν τέλει της ζήτησε να τον συναντήσει στο σπίτι του για σεξουαλικές επαφές.

Ο αστυνομικός φαίνεται μάλιστα ότι εμπλέκεται στην προσπάθεια αποπλάνησης και τουλάχιστον ακόμα μίας ανήλικης.

Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας, η 13χρονη κόρη της προσεγγίστηκε από άγνωστο μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με τον δράστη να στέλνει μάλιστα γυμνή φωτογραφία του. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, δημιουργός και διαχειριστής του προφίλ ήταν ο 27χρονος αστυνομικός.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο αλλοδαποί, 38 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων.

 

 

 Σχόλια