Ο Α. Αναστασάκος νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Ο Α. Αναστασάκος νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός του ταξίαρχου Αναστάσιου Αναστασάκου στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Την πρόταση στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, και το ΚΚΕ ψήφισε λευκό.

Της απόφασης είχαν προηγηθεί έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για αιφνιδιαστική, περίεργη και ύποπτη την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Υπηρεσίας, Σταύρου Σταυρόπουλου, συνδέοντάς τη με το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση για τις καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.

«Η επιλογή του ταξίαρχου Αναστασίου Αναστασάκου, για τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είχε σχέση με την αποτελεσματικότητα, και ο χρόνος που έγινε είχε σχέση με την προώθηση της δουλειάς μας. Είναι λάθος να συσχετίζουμε το τι γράφουν τα ΜΜΕ με την πραγματικότητα προτού διαπιστώσουμε τι ισχύει. Προτείνεται ο κ. Αναστασάκος γιατί συγκεντρώνει σε απόλυτο βαθμό τα απαραίτητα προσόντα για αναβάθμιση της Υπηρεσίας», αντέτεινε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η θητεία του κ. Σταυρόπουλου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αποτυχημένη. Περίμενα όμως από τον κ. Σταυρόπουλο να είχε διευθετήσει περισσότερες υποθέσεις και να είναι πιο αποτελεσματικός. Δεν έχω μάθει να μηδενίζω τους ανθρώπους. Κοιτάζω για τους καλύτερους. Το επεισόδιο στο Σύνταγμα κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου γιατί δεν το διερεύνησε σε επίπεδο διοικητικής εξέτασης; Ο κ. Σταυρόπουλος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο κ. Τόσκας συνέχισε να αιτιολογεί την απόφασή του για την αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου, λέγοντας: «Την πρώτη μέρα που ανέλαβα, ζήτησα να ενημερωθώ για τον ξυλοδαρμό στα Εξάρχεια. Τι έγινε; Μετά από πολλές πιέσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μου φέρανε μια προκαταρκτική εξέταση ανυπόγραφη με συνημμένα τρεις ιατρικές γνωματεύσεις. Νοοτροπία κουκουλωμάτων, δε θα ανεχθώ».

Ακόμη, ο κ Τόσκας, ανέφερε ότι είναι λάθος ο συσχετισμός της πραγματικότητας με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, προτού, όπως είπε, διαπιστωθεί τι ισχύει στην πραγματικότητα, ενώ διευκρίνισε ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα ο ίδιος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δεν ήταν κατά του κ. Πανούση αλλά κατά παντός υπευθύνου.Σχόλια