Ο Αμυράς «καρφώνει» 97 υπαλλήλους με μισθό 7.000 ευρώ το μήνα

Ο Αμυράς «καρφώνει» 97 υπαλλήλους με μισθό 7.000 ευρώ το μήνα

Μισθούς ακόμη και πάνω από 7.000 ευρώ το μήνα απολαμβάνουν 97 υπάλληλοι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), όπως αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας να ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς στα στελέχη του ΟΒΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και οι γενικοί διευθυντές του Οργανισμού δεν εφάρμοσαν το νόμο περί μισθολογικών περικοπών προκαλώντας ζημιά στο ελληνικό δημόσιο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη ζητά να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς στα στελέχη του ΟΒΙ, εάν παραμένουν σήμερα στις θέσεις τους και με τι καθήκοντα καθώς και ποιες είναι σήμερα οι μηνιαίες αμοιβές του προέδρου, των μελών του Δ.Σ., των διευθυντών και του λοιπού προσωπικού του ΟΒΙ.

Επίσης, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εαν προτίθεται να διεκδικήσει πίσω τα καταβληθέντα ποσά από τους εμπλεκομένους και με ποιο τρόπο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: Ποινικές διώξεις σε στελέχη του ΟΒΙ για μη εφαρμογή μισθολογικών περικοπών

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και γενικοί διευθυντές στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) φαίνεται να μην συμμερίζονταν την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στα παραπάνω ηγετικά στελέχη του ΟΒΙ καθώς παρά τους κατά καιρούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, αυτές φαίνεται να μην εφαρμόστηκαν καθόλου ή να μην εφαρμόστηκαν σωστά στο προσωπικό του ΟΒΙ, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ζημιά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για το ελληνικό δημόσιο!

Στις συνθήκες που έχουν περιέλθει τα δημόσια οικονομικά, όταν φτάσαμε λίγο πριν το τύπωμα υποσχετικών για μισθούς, συντάξεις και λοιπές οφειλές του δημοσίου και νέας δραχμής, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση να καταγράφεται σε σχετική απόρρητη έκθεση που συνοδεύει τη δικογραφία ότι 97 υπάλληλοι του ΟΒΙ είχαν μισθούς ακόμη και πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα!

Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Έχετε γίνει γνώστης των ανωτέρω ποινικών διώξεων και πως προτίθεστε να αντιδράσετε;
Τα ποινικά διωκόμενα στελέχη παραμένουν σήμερα στις θέσεις τους ασκώντας πλήρως τα καθήκοντά τους;
Είστε σε θέση να επιβεβαιώσετε το ύψος της ζημιάς του δημοσίου καθώς και τα όσα καταγγέλλονται για μισθούς πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα και εξωφρενικά επιδόματα μεταξύ των οποίων και επίδομα…κυλικείου;
Ποιες είναι σήμερα οι μηνιαίες αμοιβές του προέδρου, των μελών του Δ.Σ., των διευθυντών και του λοιπού προσωπικού του ΟΒΙ ;
Προτίθεστε να διεκδικήσετε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους εμπλεκόμενους και με ποιο τρόπο;».Σχόλια