Ο Άνθιμος «ξορκίζει» το Thessaloniki Pride 2015

Ο Άνθιμος «ξορκίζει» το Thessaloniki Pride 2015

Στις 19 και 20 Ιουνίου γίνεται στη Θεσσαλονίκη το Thessaloniki Pride 2015. Μια μέρα πριν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος θα κάνει αγρυπνία για να το ξορκίσει.

«Δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη» η παρουσία των ομοφυλοφίλων, για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που απαντά με αγρυπνία των πιστών, την παραμονή της διεξαγωγής του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2015».

me-agrupnia-ksorkizei-o-anthimos-to-thessaloniki-pride.w_l

Εστειλε ανακοίνωση προς όλους τους ναούς της πόλης, με προφανείς αποδέκτες τους πιστούς, τους οποίους καλεί να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το γεγονός.

«Παρότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανού δεν ασκούμε ποτέ βία», αναφέρει ο ιεράρχης της Θεσσαλονίκης και σημειώνει ότι «ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας».

upl556eceeb000fe

«Σας παρακαλώ -προσθέτει- απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος και προσευχηθείτε για τους ανθρώπους, να απαλλαγούν από το πάθος τους και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας».

H αγρυπνία θα τελεστεί την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα, στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.Σχόλια