Ο Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια της έκθεσης της ΕΣΗΕΑ (φωτο)

Ο Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια της έκθεσης της ΕΣΗΕΑ (φωτο)

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εγκαινιάστηκε η έκθεση «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014».

Περιλαμβάνει σημαντικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής δημοσιογραφίας με έργα και ντοκουμέντα από τη συλλογή και το αρχείο της ΕΣΗΕΑ, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος με τη σύζυγό του Μάρα Ζαχαρέα, πρώην πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και πολλοί δημοσιογράφοι.

«Ξεχωριστή θέση στο πάνθεον του Ελληνικού Τύπου κατέχει η ΕΣΗΕΑ. Στα 100 χρόνια παρουσίας της βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων που δίνουν οι «λειτουργοί» του Τύπου για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Με δεδομένη, λοιπόν, τη μέχρι τώρα λαμπρή πορεία της, μια πορεία αγωνιστική, αλλά και την αγάπη των λειτουργών του Τύπου για την ενημέρωση, το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό, όπως της αξίζει», τόνισε στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

sam1

sam2

sam3

sam4

sam5

Σχόλια