Ο αρχιπύραρχος ε.α. Γιάννης Καπάκης είναι ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Ο αρχιπύραρχος ε.α. Γιάννης Καπάκης είναι ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Ο αρχιπύραρχος εν αποστρατεία, Γιάννης Καπάκης, ένας πυροσβέστης με πολλές περγαμηνές και μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, είναι ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, όπως ορίστηκε σήμερα με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε μείνει χωρίς φυσικό προϊστάμενο από τον περασμένο Αύγουστο, όποτε και παραιτήθηκε από την θέση του ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος για να κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την Λαϊκή Ενότητα.

Ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αποχώρισε το 2013 με το βαθμό του αρχιπυράρχου ε.α., ενώ πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) με εργασία πάνω στο θέμα «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας σχολής.

Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Π.Σ., ως υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.

Ο κ. Καπάκης έχει υπηρετήσει επίσης στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, και τελευταία ως Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Ερμούπολη, έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων.

Πριν συνταξιοδοτηθεί, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.).

Ακόμη, είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας. Επίσης, από το 2002 είναι εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια