Ο αστυνόμος… Σαΐνης

Ο αστυνόμος… Σαΐνης

Toυ Πέτρου Κουσουλού

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε ένας 39χρονος πρώην υπαρχιφύλακας που μετά την αποπομπή του από την Ε.ΛΑ.Σ λόγω πλαστού απολυτηρίου, δεν δίστασε να σκηνοθετήσει την κλοπή των όπλων του!

Πρόκειται για τον σύγχρονο αστυνόμο… Σαΐνη ο οποιος κατόρθωσε να εισαχθεί στην Αστυνομία πλαστογραφώντας το απολυτήριο Λυκείου. Οταν ομως αποκαλύφθηκε η απάτη του και αποπέμφθηκε απο το Σωμα τοτε σκηνοθέτησε την κλοπή των υπηρεσιακών του όπλων προκειμένου να μην τα επιστρέψει! Ετσι έμπλεξε την αδερφη του και έναν φιλο του… Οι δυο συνεργοί που συμμετείχαν στην «κλοπή» των όπλων κατηγορούνται για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 39χρονος υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την αδελφή του υπαρχιφύλακα.
Λόγω της σύνδεσης των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή, ενώ με τη συνδρομή του 39χρονου φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο δράστης υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα. Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.Σχόλια