Ο Μπουτάρης ψάχνει να βρει δουλειά στους πρόσφυγες

Ο Μπουτάρης ψάχνει να βρει δουλειά στους πρόσφυγες

Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού περιηγήθηκε στο Κέντρο και συζήτησε με τους πρόσφυγες.

Σε δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το πέρας της επίσκεψής του δήλωσε πως «οι Έλληνες κάνουν το χρέος τους. Το θέμα είναι να κάνουν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης το χρέος τους γιατί το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ξεπερνά τις δικές μας δυνάμεις. Είμαστε ένα πολύ μικρό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει «από τον υπεύθυνο του στρατοπέδου να κάνει μια λίστα των δεξιοτήτων που έχουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα Διαβατά -μπορεί να έχει ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, δασκάλους- για να δούμε πώς μπορούμε να τους απασχολήσουμε για να έχουν μια δημιουργική απασχόληση και να πληρώνονται φυσικά αλλά και να εξυπηρετούν ανάγκες του δήμου», όπως δήλωσε ο δήμαρχος.



Σχόλια