Ο Δήμος Αγρινίου, το «Δίκτυο 100» και η ελληνική Mensa μας προσκαλούν να… ανακαλύψουμε τις δυνατότητες του μυαλού μας!

Ο Δήμος Αγρινίου, το «Δίκτυο 100» και η ελληνική Mensa μας προσκαλούν να… ανακαλύψουμε τις δυνατότητες του μυαλού μας!

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στο Αγρίνιο, υπό την διοργάνωση της Επιχειρηματικής Λέσχης Αγρινιωτών «Δίκτυο 100» και την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την ελληνική Mensa, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Αγρίνιο το επίσημο ομαδικό τεστ νοημοσύνης (IQ) της Mensa. Το τεστ θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτήριο Τραπέζης της Ελλάδος), Αναστασιάδη 1, Πλατεία Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή στο IQ τεστ κοστίζει 30 ευρώ για ενήλικες, 20 για μαθητές, φοιτητές και ανέργους. Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα και την ηλικία.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου τα παιδιά των ανέργων θα πραγματοποιήσουν το τεστ εντελώς δωρεάν.

Θα ακολουθήσει το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου, στις 18:00, στον ίδιο χώρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Χαρισματικά παιδιά – αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς».

afisa

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Mensa, κ. Χρήστος Αποστολίδης. Κεντρική ομιλήτρια του σεμιναρίου θα είναι η υπεύθυνη του Προγράμματος Χαρισματικών παιδιών της Mensa, ψυχοπαιδαγωγός κα. Δανάη Δεληγεώργη.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Ανδρέας Αθανασάκης, ιατρός, θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα χαρισματικότητας και τις επιστημονικές έρευνες που συμμετέχει η Ελληνική Mensa, απαντώντας και στο ερώτημα «Χαρισματικός γεννιέται κάποιος ή γίνεται;».

Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με συμμετοχή του κοινού, ενώ θα απονεμηθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: Δρ Πέτρος Σαράκης 26410-46866 Εκπρόσωπος Δικτύου 100 – Εξεταστής Mensa.Σχόλια