Ο Δούρειος Ίππος των καναλαρχών και το ‘Βατερλώ’ της κυβέρνησης

Ο Δούρειος Ίππος των καναλαρχών και το ‘Βατερλώ’ της κυβέρνησης

Ν.Κ.

Ομολογουμένως οι συνθήκες πραγματοποίησης του αμφιλεγόμενου –και νομικά- διαγωνισμού της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες δεν αξίζουν πανηγυρισμού.

Είδα με προσοχή την –γεμάτη νάζι- φωτογραφία που ανάρτησε ο υπουργός Νίκος Παππάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ και ξαφνιάστηκα.

Ομολογουμένως (το επαναλαμβάνω) θέλει πολύ θράσος προκειμένου να «γλεντάς» για μια διαδικασία η οποία αφενός ήταν εξευτελιστική και αφετέρου, όπως γνωρίζουμε και γνωρίζετε, είναι πάρα πολύ πιθανόν να καταπέσει στο ΣτΕ καθώς «μπάζει» από παντού.

Το θέμα μου όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα μου είναι άλλο. Παρασκηνιακό.

Γνωρίζω, πολύ καλά, ότι οι καναλάρχες οι οποίοι σέβονταν τον εαυτό τους και την προσωπικότητά τους (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) σκέφτηκαν να προχωρήσουν σε ένα ιδιότυπο σαμποτάζ της διαδικασίας.

Μάλιστα είχαν γίνει και σχετικές συζητήσεις… Που κόλλησε το θέμα; Στην καχυποψία που επικράτησε την τελευταία στιγμή, μήπως κάποιος «σπάσει» ή παίξει «παιχνίδι» πίσω από την πλάτη των άλλων.

Ποιος ήταν εκείνος που θεώρησαν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ως «Δούρειο Ίππο»;

Τον ισχυρό άνδρα του ΑΝΤ1, Μίνωα Κυριακού, ο οποίος τελικά έστειλε στον διαγωνισμό τον υιό, Θοδωρή, και «χτύπησε» την άδεια σε υπερβολικά υψηλό αντίτιμο!

 

κυριακού
Ο Μίνωας Κυριακού

Πάμε, τώρα, και στο δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που έχει να κάνει με το ΣτΕ. Η αίσθηση και πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι η Ολομέλεια, με την διευρυμένη σύνθεση, αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά. Είναι οπολύ δύσκολο το ΣτΕ να «αδειάσει» τον ίδιο του τον εαυτό καθώς πρόσφατη απόφαση του 2014 ανέφερε ότι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για την διενέργεια του διαγωνισμού είναι το ΕΣΡ και όχι ο εκάστοτε υπουργός.

Μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να είναι δραματικές μετά το σόου Τσίπρα στην ΔΕΘ.Σχόλια