Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης που έχασε τα πόδια του πάνω στη σιδηροδρομική διάβαση

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης που έχασε τα πόδια του πάνω στη σιδηροδρομική διάβαση

Τέσσερα χρόνια πριν στο Γκάζι, κοντά στις γραμμές, ένα τρένο χτύπησε έναν νέο άνθρωπο, που περνούσε εκείνη την ώρα με το ποδήλατο του με αποτέλεσμα να τον αφήσει χωρίς πόδια. Έχοντας  σταματήσει το ποδήλατό του ακριβώς πάνω στη σιδηροδρομική διάβαση, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, ο Γιάννης Σεβδικάλης γύρισε για μια στιγμή το κεφάλι του.

Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να βρεθεί στις ράγες του τρένου. Όπως ανέφεραν τότε τα δημοσιεύματα, “Ο Γιάννης έχει ήδη εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και το ατύχημα τον βρήκε τη στιγμή που ένιωθε έτοιμος να ξεκινήσει τη ζωή του: να σπουδάσει, να εργαστεί, να αποκτήσει οικογένεια.”

Τότε λοιπόν συγκεντρώθηκαν 34 καλλιτέχνες οι οποίοι τραγούδησαν για εκείνον σε μια συναυλία που συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειάζονταν για να αγοραστούν τεχνητά μέλη.

2016-09-13_122513.png

Σήμερα, 4 χρόνια μετά,  θα αγωνιστεί για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο στις 12 Σεπτεμβρίου στις 23:30, ενώ είναι ήδη κάτοχος 2 Πανευρωπαϊκών ρεκόρ στο ακόντιο και στο άλμα εις μήκος. Και μέσα σε όλα αυτά έπαιξε στην παράσταση “Όρνιθες”!

sevdikalis90.jpgΣχόλια