Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ζητεί μεγαλύτερη ευελιξία & οικονομική στήριξη για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ζητεί μεγαλύτερη ευελιξία & οικονομική στήριξη για την Ελλάδα

Ότι η Ελλάδα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης, σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μορίς Όμπσφελντ, παρουσιάζοντας την Έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Όμπσφελντ σημείωσε ότι πρέπει «η Ελλάδα να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό», προσθέτοντας πως αυτό «είναι ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα».

Μιλώντας αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Όμπσφελντ ανέφερε ότι η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Όμπσφελντ σχολίασε ότι «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν».

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά για το χρέος, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ είπε πως δε γνωρίζει πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται, ωστόσο επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.Σχόλια