Ο Ερντογάν έφυγε άρον-άρον από τις ΗΠΑ πριν την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι γιατί τον… σνόμπαραν

Ο Ερντογάν έφυγε άρον-άρον από τις ΗΠΑ πριν την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι γιατί τον… σνόμπαραν

Άρον-άρον έφυγε από τις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποφάσισε να μην παραστεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι, ενοχλημένος επειδή τον… σνόμπαραν οι συγγενείς του θρύλου της πυγμαχίας.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» που επικαλείται πηγές της τουρκικής προεδρίας, ο κ. Ερντογάν φέρεται να είναι έντονα ενοχλημένος από την απόρριψη του αιτήματός του από τους συγγενείς του Μοχάμεντ Άλι, να εκφωνήσει λόγο στην κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας που πραγματοποιείται σήμερα στο Λούισβιλ των ΗΠΑ.

Για τον λόγο αυτόν, εχθές ο κ. Ερντογάν, λίγες ώρες αφού συμμετείχε στη μουσουλμανική προσευχή για τον Μοχάμεντ Άλι, αποφάσισε ξαφνικά να αναχωρήσει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ και να μην παραστεί στην διαθρησκευτική τελετή της Παρασκευής, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα.

Σε ό,τι αφορά στα όσα ενόχλησαν τον Τούρκο πρόεδρο, φέρεται να είναι ότι δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι, καθώς και το γεγονός ότι εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» όταν ζήτησε να αναγνώσει ένα κομμάτι από το Κοράνι.

 

 Σχόλια