Ο Φίλης «απαντά» στον Ιερώνυμο: Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί στην ιστορία & τη λαϊκή συνείδηση

Ο Φίλης «απαντά» στον Ιερώνυμο: Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί στην ιστορία & τη λαϊκή συνείδηση

«Αναφέρθηκα σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το ζητούμενο είναι «να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό».

Κλείνοντας αναφέρει ότι το υπουργείο «βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας». 

Σημειώνεται ότι η παραπάνω δήλωση του κ. Φίλη έρχεται μετά την έντονη αντίδραση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτικό σταθμό αναφορικά με το ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.Σχόλια