Ο Φίλης καταδίκασε την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Ο Φίλης καταδίκασε την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Στην επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, διερωτώμενος εάν «ο υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;» και καταδικάζοντας τη «μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς στον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Ο κ. Φίλης εξέφρασε τη συμπάθειά του «για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και όσα παραλίγο να υποστεί ο κ. Βαρβιτσιώτης», τονίζοντας ότι κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό τις μνήμες των ανθρώπων».

«Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ακόμη, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι ως υπουργός υιοθετεί την άποψη της Βουλής για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ανεξαρτήτως των προσωπικών απόψεων σε επιστημονικό επίπεδο.

Επίσης, έκανε λόγο για «απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα» και αναζωπύρωση της «εθνικιστικής απειλής».

Αναφερόμενος στις απόψεις του περί «εθνοκάθαρσης των Ποντίων», τόνισε ότι «δεν είμαι «καραγκιόζης πολιτικάντης» να κάνω ότι δεν είχα πει τίποτα. Καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει στην δημοκρατία».

«Σέβομαι τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου και τον Ποντίων, σέβομαι την επίσημη θέση της ελληνικής πολιτείας», συνέχισε ο κ. Φίλης.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κουμουτσάκος, που δέχτηκε επίθεση από αγνώστους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος, ζήτησε από τον κ. Φίλη να αναλογιστεί «τι προκάλεσε με τη δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων».Σχόλια