Ο Γ. Βαρουφάκης τα βάζει με την Κλίντον: «Την θεωρώ επικίνδυνη»

Ο Γ. Βαρουφάκης τα βάζει με την Κλίντον: «Την θεωρώ επικίνδυνη»

Το επικείμενο Brexit και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ  ήταν μερικά από τα θέματα που τοποθετήθηκε ο τέως ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης στο Business Insider.

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον , χαρακτηρίζοντας την επικίνδυνη, τεκμηριώνοντας την άποψη του αυτή, τονίζοντας :

«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της αριστεράς. Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέκινς Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε κυρίως στη θητεία της Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η Κλίντον απέκλεισε τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, όταν ως υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε αυτή την καταστροφή που λέγεται Λιβύη και μάλιστα πανηγύρισε βλέποντας το βίντεο του ακρωτηριασμού ενός πολύ κακού ανθρώπου. Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμη και εχθρού, στο δικό μου μυαλό είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Και τέλος, όταν στρατηγικά αλλά και από άποψη, ταυτίστηκε με την Γουόλ Στριτ στην προσπάθεια να μην μεταρρυθμιστεί σοβαρά, μετά από την κατάρρευση του 2008», εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.

 Σχόλια