Ο γαμπρός του Τραμπ ανώτατος «σύμβουλος» στον Λευκό Οίκο

Ο γαμπρός του Τραμπ ανώτατος «σύμβουλος» στον Λευκό Οίκο

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, θα αναλάβει το ρόλο ανώτατου συμβούλου του Λευκού Οίκου με ειδίκευση σε θέματα εμπορικών συμφωνιών και Μέσης Ανατολής, είπαν στελέχη της ομάδας του Τραμπ χθες, (9/1) καθιστώντας μία σπάνια περίπτωση όπου μέλος της οικογένειας ενός αμερικανού προέδρου αναλαμβάνει υψηλή θέση.

Ο Κούσνερ, 35 ετών, ο οποίος είναι σύζυγος της μεγαλύτερης κόρης του Τραμπ Ιβάνκα, αναλαμβάνει το πόστο μετά από νομική γνωμάτευση ότι η κίνηση αυτή δεν παραβιάζει έναν νόμο εναντίον του νεποτισμού, βάσει δικαστικών γνωματεύσεων που υποδεικνύουν ότι ο νόμος δεν είναι εφαρμόσιμος στον Λευκό Οίκο. Η θέση δεν απαιτεί επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία όπως και ο σύζυγός της έχει ασκήσει καθήκοντα έμπιστου συμβούλου στον πατέρα της, δεν θα αναλάβει κάποια θέση στον Λευκό Οίκο αλλά θα εστιαστεί στην μετεγκατάσταση της οικογένειάς της στην Ουάσιγκτον.

Και οι δύο Τραμπ, πατέρας και κόρη, θα απεκδυθούν εθελοντικά των χαρτοφυλακίων τους σε ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, καθώς προετοιμάζονται να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ από τη Νέα Υόρκη και αντιμετωπίζουν αναπόφευκτα ερωτηματικά σχετικά με πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Ανώτατα στελέχη της ομάδας του Τραμπ και ένας δικηγόρος του Κούσνερ παρουσίασαν τη διευθέτηση του θέματος σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων μέσω τηλεσύσκεψης.

Ο Κούσνερ θα συνεργαστεί στενά με τον νέο επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και τον ανώτατο σύμβουλο στρατηγικής Στιβ Μπάνον. Τα στελέχη πρόσθεσαν ότι θα εστιαστεί, τουλάχιστον αρχικά, στην πολιτική των εμπορικών συμφωνιών και στη Μέση Ανατολή.

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να αλλάξει τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες προς μεγαλύτερο όφελος των ΗΠΑ και έχει υιοθετήσει μια φιλοϊσραηλινή στάση, με την υπόσχεση επίσης να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια